5.11.23

Jahti ei peata tuul, vihm ega mujal maailmas toimuv.

 Huvi meie tegevuse vastu on ülisuur, eelmise nädala jooksul otsiti meie lugusid 2410 korral, mis on üks rekordeid. Huvilisi on nii Euroopast, Austraaliast, Aasiast kui Ameerikast. Isegi mõned Aafrika piirkonnad on esindatud, ilmselt need, kes safareid korraldavad. Seega, tuleb anda klaviatuurile mahvi ja eilse jahi tulemused taas korralikult ekraanile toksida.

Nagu varasemadki, algas jaht hommikuse "epistliga". Jahijuhataja Aarne Mesila jagas korraldusi nii vanematele kui  noorematele jahimeestele ja neile, kes ajades metsas möllata viitsivad.

Fotod: Kristel Hani

Juba esimene aju ajas seltskonna elevile. Pauke lasti parasjagu, kuid tulemused üllatasid, sest tühja ei kõmmutanud keegi. Maha jäi küttide ette tormanud seapere. Karjajuht ehk seapealik emis sai kaks tabamust strateegilisse kohta Tiit Mägi püssist. Uhke tulemuse tegi Riivo Nael, kellel õnnestus järjest ära klõpsida neli põrsast. Siis said püssis olevad padrunid ka otsa. Tegu on teadaolevalt meie seltsi ühe rekordiga paljudest, sest seni on ajus tormavast loomakarjast suudetud ühe mehe poolt maha võtta korraga kolm isendit.

Tiidu sõnul tormas see notsu ajust välja paraja seatraaviga. Õnneks oli laskesektor parajalt lai ja saadud tabamused lõpetasid ta maise eksistentsi kohapeal.
Foto: Toivo Vaik

Riivo nägi oma "seakarja" kõrval välja nagu põllumees, kes on otsustanud raske majandusliku olukorra tõttu seakasvatusega lõpu teha. Kui vaid seda püssi poleks...
Foto: Madis Mets

Hilissügisene mets on täis omapära. Ikka leiab midagi jäädvustamiseks.
Foto: Kristel Hani

Seakogus tundus justkui paras olevat, ehkki näha sai neid päeva jooksul veel. Paraku pääsesid nad erinevatel põhjustel naha augustamisest, aga küllap jäävad järgmisteks kordadeks. Edasi pühenduti hirvede arvukuse piiramisele. Hirvelahingu päästis valla meie veteranjahimees Endel Heinla. Järgmistest ajudest tegid hirve saagiks Aarne Mesila ja Arne Saagpakk. Arvata on, et ajusid oleks tehtud veel üks või kaks, kuid ilm keeras ennustajate kiuste jamaks. Eelmisel õhtul teles esinenud neiud  lubasid hommikupoole tuult ja vihma ning pealelõunat ilma paranemist. Ilmajumal aga toimis risti vastupidiselt.

                 Seentele, olgu nad mistahes liiki või tõugu, selline kliima meeldib.




Seeni pildistas Priit Kuus
Aga tuleme veel korraks jahipidamise juurde tagasi ja paneme välja need pildid, mis blogile saabunud. Selge on see, et üks paras aasimine käis ja arvamusi saagi teinud küttide arvel käis seinast-seina. Ei võta jahimeestelt miski ära lõbusat tuju, tulgu kraevahele vihma, puulehti ja oksarisu või puhugu kõrvu või silma vinge sügistuul. Päev oli korda läinud, kõik muu ei loe.

Aarne on üks neist küttidest, kelle päev harva ilma korraliku tabamuseta lõpeb. Täpne käsi ja timmis relv on igal hetkel abimehed.
Foto: Arne Saagpakk

Ole sa mees või naine, kütt või ajaja, saagi välja tirimiseks vajatakse kõigi jõudu.
Foto: Kristel Hani

Miks sa, Arne, tabatud saaklooma juures sellise näoga oled? Taolisi küsimusi kaaslastelt pidi mees oma tänase trofee juures kohmetunult taluma. Vastama me siinkohal ei hakka, asjaomased saavad niigi aru, milles asi.
Foto: Tiit Mägi

Eks neid töid ja tegemisi jahimajas veel jätkus, aga taas oli üks tore päev möllavas looduses veedetud. Tänud jahijuhatajale, küttidele, ajajatele ja tublidele jahikoertele, teie kõigi abi läks meil vaja.

Appollo on veidi imestunud, sarve küljes peaks ju veel midagi kogukamat olema, kuhu siis ülejäänu jäi?
Foto: Toivo Vaik

Ongi aeg minna mõtetega järgmise ajujahi juurde. See toimub 11. novembril kogunemisega kell 9. Hiilimisjahi soovijad peavad ühendust võtma selle päeva jahijuhatajaga, kelleks taas Aarne Mesila.

Kõigil meil on aegajalt vaja üksteisega arveid klaarida. Olgu põhjus milline tahes.
Rajakaamera pildi saatis Kalle Voog

KOHTUME JAHIL!