10.10.22

Ilma tegid juba tuntud snaiprid

Laupäevane jahipäev oli taas jahimehele sobilik. Vaid tugev tuul segas veidi, mis puhus just sealt kandist kust ise parajasti tahtis. Kord siis, kord sealt, aga põhiliselt tuli ajusid kavandades arvestada edelatuulega. Vihma saime küll paar sabinat, ent õnneks olid need nii piskud, et keegi märjakssaamise üle kurta ei võinud. 

Saagiks langes kolm hirve. Tabajateks juba meie tuntud "vanad kalad" Riivo Nael, Janis Niit ja Peep Kuus. Päev ise algas traditsioonide austamisega ehk tühja esimese ajuga.

Riivol oli kogunemise ajaks juba ette näidata oma hirv, mille ta varahommikul hiilimisest kaasa oli haaranud.

Foto: Madis Mets

Teine aju tundus ka saagitu tulevat, ometi kõlas lõpuminutil siiski lask. Janise enda sõnul oli kõik vaikne kui vaid tuulemüha välja arvata. Aga korraga ta mu kõrval seisis. Kust ta tuli, ei märganudki.

Peep kirjeldas raadioeetris oma saagi tegemist nii: "Nägin kui tuli, aga enne seisis tükk aega kütiliinil kahe jahimehe vahel. No mine siis lase teda! Aga lõpuks hüppas teele, saatsin paugu järele, aga kas pihta sain - vaevalt!" Kaugemad kütid aga kuulsid ilusasti tabamuse matsu ja selge oli, et millal see mees ikka niisama plärtsutanud on. Apollo tuli appi ja oma sajakonna meetri kauguselt saak üles ka leiti.
Fotod: Jürgen Tamm

Järgnes veel paar saagita aju ja sellega oligi päev õhtusse veerenud. Kas see oli siis ka järgmise jahipäeva jahiõnneks ette tehtud, mine tea. Lisaks kõigele tuli telefonikõne mehelt, kes teatas, et ta on eelmisest jahisaagist tehtud toodanguga meie jahilossi juures ootel ja valmis ka meie selle päeva saaki kaasa viima.

Järgmiseks ajujahiks oleme taas oma lossi juures 15.oktoobril kell 8.30. Kaasa võtta kõik jahiks vajaminev ja positiivne ootus uue päeva tarbeks. Siis sujub kõik suurepäraselt!

Kes tahab varahommikul hiilida, võtku ühendust Jürgeniga. Hiilime metssigu, hirvi ja põdravasikaid.

Päeva lõpul "tabas" Kristel veel ühe "saagi", millest juba pelgalt ilu pärast mööd minna ei saanud. Kas ta selle sealt ka kaasa haaras või piisas vaid pildist, pole teada.
Foto: Kristel Hani

KOHTUME JAHIL!